2013-04-13 16:28:25• hírek • Póti Orsolya

Tasnádi képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás

Vass Csaba festőművész alkotása
Vass Csaba festőművész alkotása

A Szatmári Képzőművészek Egyesülete szervezésében újabb kiállítás-megnyitóra kerül sor a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériájában.

Április 18-án, csütörtök délután 15 órától festménykiállítás nyílik a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériájában. A Szatmárnémeti Képzőművészek Egyesülete ez alkalommal három tasnádi képzőművész alkotásait mutatja be közel egy hónapon át.

Vass Csabának, a marosvásárhelyi születésű, de Tasnádon élő és alkotó festőművésznek már számos városban volt kiállítása. Munkáit bemutatta Stockholmban, Bonnevalban és a németországi Münsterben, több egyéni kiállítása volt Magyarországon és hazánkban is.

Vass számtalan romániai, magyarországi, franciaországi és németországi alkotótábor résztvevője, 1980-től pedig a megszakításokkal ugyan, de a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja és alapító tagja. Kedvenc technikája a pasztell, a tempera és a vízfesték. Főként tájképeit és csendéleteit csodálhatják festészet kedvelői.

A tájképek és csendéletek mellett a nonfiguratív kompozíciókat kedveli Sabau Vasile, aki közel három éve tagja a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének. Sabau fizika szakot végzett, de autodidakta módon tanulmányozta az ikonfestészetet. Kedvenc technikája a pasztell, az olaj és a vízfesték. A csütörtöki kiállításon 16 éves lánya, Sabau Maria is bemutatja alkotásait - tudtuk meg Gergely Csabától, a rendezvény főszervezőjétől.

A kiállítás megnyitón közreműködnek a Punctul Urmator zenekar tagjai, Georgeta Govor és Loredana Morar.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak az eseményre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: